VITALITY BOOST 4 HER: resultaatgerichte preventieve aanpak van stress bij vrouwen


Doel

Doel is om stress preventief aan te pakken om erger te voorkomen (zoals chronische stress met als mogelijk gevolg een burn-out). Daarnaast is het erop gericht om de impact van stress op werk/privé gebied te verminderen bij uw vrouwelijke werknemers.


Waarom speciaal voor vrouwen? 

Allereerst zijn vrouwen hormonaal anders dan mannen. Studies tonen aan dat mannen veel tevredener zijn met hun baan dan vrouwen. Dit komt doordat vrouwen tegen andere uitdagingen aanlopen dan hun mannelijke collega’s. Vrouwen zijn vaak zeer zelfkritisch, faalangstig, onderschatten / geloven te weinig in hun eigen kwaliteiten. Zij jongleren voortdurend tussen werk en privé. Dit tast hun zelfvertrouwen, (werk)plezier en motivatie flink aan. Stress, oververmoeidheid, overspannenheid, burn-out, bore-out of een depressie liggen op de loer. 


Maatwerkaanpak

Iedere onderneming is anders en iedere werknemer is anders. Daarom is mijn aanpak altijd maatwerk. Elk VITALITY-TRAJECT start met een inventarisatie van de wensen & ambities van uw onderneming op het vlak van duurzame inzetbaarheid & vitaliteit. Hierbij staat het thema stress centraal. In gezamenlijk overleg stellen wij vervolgens een traject op dat geheel aansluit op uw wensen & ambities en dat past bij uw budget.

Mijn ervaring leert dat een aanpak op het vlak van duurzame inzetbaarheid of vitaliteit enkel succesvol kan zijn, wanneer dit door de gehele onderneming wordt gedragen. Het stimuleren van de betrokkenheid van uw medewerkers is van groot belang en is zodoende altijd een speerpunt bij mijn aanpak. 


Uw voordelen

Wilt u chronische stress en een mogelijke burn-out bij uw vrouwelijke medewerkers voorkomen? Of de impact van een disbalans in werk/privé verminderen? Dan is dit programma uitermate geschikt. Preventief geeft het de medewerkers net dát duwtje in de rug dat nodig is om de gevolgen van (chronische) stress tegen te gaan. 

Daarnaast voorkomt u onnodige kosten die langdurig ziekteverzuim met zich meebrengen. Wist u dat een zieke medewerker per dag gemiddeld 250 euro kost? Dat zijn kosten die u zich zou kunnen besparen.