Vrouwen & stress

Vrouwen & stress is een verhaal apart. Hormonen spelen hierbij een belangrijke rol. Stresshormonen blijven niet alleen langer in het lichaam van een vrouw, er is ook een grotere afgifte van deze chemische triggers: met alle gevolgen van dien. Mannen hebben van nature een hogere aanmaak van serotonine. Dit hormoon vermindert de werking van stress.

Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat (de hersenen van) vrouwen stress anders verwerken dan mannen dat doen. Hierdoor zijn vrouwen gevoeliger voor ziekteverschijnselen veroorzaakt door stress. Vrouwelijke hersenen gaan anders met informatie om waardoor ze heftiger reageren op stress. 

Feit is ook dat vrouwen meer last hebben van combinatie-stress. Vaak jongleren zij voortdurend tussen werk en privé. Dit kan hun zelfvertrouwen, (werk)plezier en motivatie flink aantasten. Stress, oververmoeidheid, overspannenheid, burn-out, bore-out of een depressie liggen op de loer.
VITALITY BOOST 4 HER

Wilt u vanuit goed werkgeverschap dat uw vrouwelijk personeel zich vitaler voelt en vanuit haar eigen kracht en talent het beste uit zichzelf haalt? Zowel op het werk als privé?

Voorkom onnodige kosten die langdurig ziekteverzuim met zich meebrengen. Wist u dat een zieke medewerker per dag gemiddeld 250 euro kost? Dat zijn kosten die u zich zou kunnen besparen! 

Ik heb een resultaatgericht programma ontwikkeld specifiek gericht op vrouwen & stress: VITALITY BOOST 4 HER.